30-дневен безплатен пробен период с промо код FREETRIAL

NetHost.BG

SSL сертификати

Всички хостинг планове в GrafixHost.BG предлагат напълно безплатно активиране на SSL сертификат от Let’s Encrypt.

Изберете вашето ниво на валидиране

frame

Domain Validation

Цени от

27.98лв./год.

  • Само проверка на домейна.
  • Издава се за минути.
  • Идеален за блогове, социални медии и лични уебсайтове.
Разгледай Subscription

Extended Validation

Цени от

288.16лв./год.

  • Пълна проверка на самоличността.
  • Идеален за сайтове за бизнес и електронна търговия, които искат да осигурят максимално доверие на посетителите.
Разгледай Get Started

Organization Validation

Цени от

1,509.28лв./год.

  • Основна проверка на самоличността.
  • Идеален за малки фирмени уебсайтове и страници, приемащи чувствителна информация.
Разгледай Get Started

Какво е SSL?

SSL (Secure Sockets Layer) е криптографски протокол, който осигурява криптирана комуникация между клиент и сървър.

SSL сертификатите са фундаментални за интернет сигурността. Те се използват за установяване на криптирана връзка и позволяват безопасно предаване на данни между браузър или компютър на потребител и сървър или уебсайт.

SSL използва криптография, за да защити данните по време на трансфера. Този протокол използва симетрична и асиметрична криптография, за да постигне две основни цели:

Какво е SSL

Подобрете класирането си в търсачката (Search Engine Ranking)

Създайте доверие и онлайн сигурност за посетителите и бизнеса на вашия уебсайт.

Google иска да направи мрежата по-безопасна и голяма част от това включва да се увери, че сайтовете, които хората имат достъп чрез Google, са защитени. Ето защо е доказано, че уебсайтовете, използващи SSL, се възползват от по-високо класиране в резултатите от търсенето.

Често задавани въпроси

SSL сертификатите позволяват криптиране на данни в интернет и позволяват данните да се предават сигурно от уеб сървър към браузър. С SSL вашият уебсайт може да използва https протокола и ще показва катинар в уеб браузърите на крайните потребители, за да покаже, че връзката е защитена.

SSL сертификатите са съществена част от интернет. Те не само криптират комуникацията между вашия компютър и сървъра, където се намира даден уебсайт, но също така предоставят проверка, че сайтът е това, за което се представя.

Има 3 различни нива на проверка, на които се основават SSL сертификатите. Валидиран домейн (DV), валидиран от организация (OV) и разширено валидиране (EV). Основната разлика между типовете сертификати е свързана с информацията, която Сертифициращият орган, RapidSSL, GeoTrust и DigiCert, изисква и валидира, за да издаде сертификат. По-високите нива на сертификат изискват повече информация и често се показват в лентата на браузъра. EV SSL например оцветява лентата на браузъра в зелено и показва името на организацията на посетителите, за да генерира повече доверие.

SSL сертификатът с заместващ символ предоставя същите функции за криптиране и удостоверяване като другите SSL сертификати, но може да се прилага и към неограничен брой поддомейни на уебсайт. SSL сертификатът с заместващ знак поддържа основния домейн (example.com), както и неговите поддомейни. Научете повече

Сертификатите EV или Extended Validation са най-високият наличен клас SSL и дават най-голяма достоверност и доверие на вашия уебсайт. EV гарантира на потребителите, че тяхната лична и финансова информация е защитена на най-високите нива на удостоверяване. Извършват се допълнителни проверки, като например проверки на записи на корпоративни агенции, информация за контакт с кандидата и дали бизнесът съществува от минимум 3 години. EV сертификатите са най-подходящи за критични за бизнеса уеб страници.